пʼятниця, 9 лютого 2024 р.

Млинці на молоці



Домашні млинці на молоці – це дуже смачно. Приготовлені на молоці вони виходять тонкими та ніжними. А начинку можна взяти будь-яку: як солодку, так і несолодку.
Інгрідієнти:
  • Молоко - 500 г
  • Яйця домашні - 2 шт.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Цукор - 1-2 ст. л.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л. (2 ст. л. - у тісто, 1 ст. л. - для смаження)

  • Спосіб приготування:
    1. У глибоку миску вбити яйця, добре збити їх вінчиком. 
    2. Влити половину молока, добре перемішати. Всипати цукор та трохи солі.
    3. Невеликими порціями всипати борошно, одночасно збиваючи вінчиком, щоб не було грудочок. Влити решту молока та перемішати. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана. Наприкінці додати кілька ложок соняшникової олії й добре перемішати.
    4. Добре розігріти сковороду, змастити її соняшниковою олією. Влити ополоником у центр сковороди тісто (його кількість на один млинець залежить від її діаметра). Розподілити тісто рівномірно по сковороді, нахиляючи її в різні боки.
    5. Смажити млинці 1-2 хвилини. Потім перевернути за допомогою дерев'яної лопатки і підсмажити млинець ще хвилину на іншому боці.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар