- Печериці - 700 г
- Цибуля - 1 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Оливкова олія - 3 ст.л.
- Вершки 20% - 250 г
- Вода - 3 скл.
- Сіль і перець - за смаком
Спосіб приготування:
- Ставимо на маленький вогонь каструлю і наливаємо в неї оливкову олію. Додаємо дрібно нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Злегка помішаємо.
- Тепер додамо гриби печериці. Ми не дарма беремо саме ці, досить поширені, гриби. Вони мають дуже ніжним смаком і приємним, насиченим грибним ароматом. При цьому безпечні, так як вирощені в теплицях. Гриби треба попередньо ретельно помити, дати стекти воді, і нарізати тоненькими пластинами. Підготовлені печериці висипаємо в каструлю до цибулі.
- Не забуваємо посолити гриби. Потім добре все перемішаємо і будемо готувати гриби на маленькому вогні хвилин 5 - 10. Печериці повинні стати злегка м'якими, а цибуля прозорою.
- Очистимо і крупно поріжемо часник. Додамо до грибів і перемішаємо, щоб вони краще увібрали аромат часнику
- Попередньо очищену картоплю, ріжемо невеликими шматочками і додаємо в каструлю до наших грибів. Перемішаємо.
- Цівкою вливаємо вершки. Все ще раз добре перемішаємо. У тій же склянці, в якій були вершки, наливаємо воду (так ми вимиємо залишки вершків). Виливаємо в каструлю до наших грибів з овочами, перемішаємо. Зі спецій скористаємося чорним, меленим перцем. Додамо його в наш суп і перемішаємо. На маленькому вогні, щоб не вирував, будемо варити суп до готовності.
- Коли суп звариться, акуратно опустимо в нього погружний блендер або міксер і зібємо його до однорідної маси. Блендер ставимо на низькі обороти, так ви виключіте можливі опіки від гарячих бризок. Суп повинен вийти без грудочок, з ніжною, однорідною текстурою.
- Грибний суп пюре з картоплею готовий. Розливаємо в порційні тарілки і прикрашаємо листочками зелені петрушки.
Немає коментарів:
Дописати коментар