пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

Класична чіабатта в духовці



Італійський хліб чіабата відрізняється м’якушкою з великими порами, хрусткою підсмаженою скоринкою і чудовим ароматом випічки. Довгі скибочки цієї булки прийнято використовувати для приготування сухарів, брускет і крутонів з різними добавками, а також вони подаються окремо для обмакувания в соус або підливу.Інгредієнти:
  • борошно пшеничне 430г
  • підігріта вода 330мл
  • дрібна сіль 1 ч.л.
  • сухі дріжджі


Спосіб приготування:

    1. Змішуємо в ємності борошно з дріжджами і екстра сіллю.
    2. Отриману суміш просіваємо через сито для рівномірного перемішування.
    3. Вливаємо в сухий склад воду.
    4. Вимішуємо тісто, щоб вся рідина вбереться.
    5. Ємність із заготівлею прикриваємо герметично харчовою плівкою і витримуємо в кімнаті 15 годин. Рекомендуємо ставити заготовку для хліба на ніч. За цей період маса зросте, і на неї почнуть з’являтися бульбашки
    6. Густо засипаємо стіл борошном і викладаємо тісто на стіл.
    7. Першим ділом загортаємо ліву сторону булки, а потім праву, так само верхню і нижню до центру. Тісто має нагадувати батончик.
    8. В цей час субстанція ще м’яка, тому повторюємо складання тіста, щоб воно краще тримало форму.
    9. Отриманий шматок тіста ділимо на 2 частини. Кожну половину розтягуємо, щоб вийшло 2 батона прямокутної форми розмірами 10 х 20 см.
    10. На вафельний рушник насипаємо борошно і укладаємо на нього чіабату, формуючи між батонами бортики.
    11. Накриваємо заготовки другим рушником і залишаємо на 1 годину, щоб вони стали пухкіше
    12. Нагріти піч до 220 градусів.
    13. Укладаємо чіабатту на прогріте деко і відразу відправляємо в духовку. Для отримання пари бризкаємо в духовку з пульверизатора.
    14. Процес випікання триває 35 хвилин до появи красивою засмаженою скоринки.
    15. Після цього виймаємо деко і даємо хлібу охолонути 20 хвилин.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар