пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

Італійське тирамісу в домашніх умовах

 

Цей ніжний італійський десерт, який готується без випічки, має одну чудодійну властивість. Сама назва tira mi su, що перекладається як «піднеси мене догори», свідчить: після порції тірамісу настрій стрімко поліпшується. Є декілька популярних версій того, хто і коли вигадав цю смакоту.Як би там не було, тірамісу треба і варто готувати — це дуже смачно та просто.

Інгредієнти:

  • сир маскапроне 250г
  • печиво савоярді 15-20 шт.
  • жирні вершки (не менше 33%) 250 мл
  • цукрова пудра 120г
  • еспресо 200мл
  • мигдальний лікер "Амаретто" 3 ст.л
  • кілька ст. л. какао

Спосіб приготування:

  1. Першочергово робимо каву — вона має вистигнути до моменту формування тірамісу. Варимо в турці або за допомогою кавоварки. У каву, коли вона вистигне, додаємо амаретто.
  2. Збиваємо вершки разом із цукровою пудрою до стану густого крему.
  3. Додаємо маскарпоне, збиваємо все разом на маленькій швидкості міксера.
  4. Беремо одну велику форму або 5 порційних. Починаємо складати тірамісу. Печиво вмочуємо в каву з лікером, викладаємо у форму, вкриваємо кремом — і так декілька шарів. Останнім шаром має бути крем.
  5. За допомогою сита рівномірно посипаємо тірамісу какао-порошком.
  6. Ставимо у холодильник на декілька годин, після чого насолоджуємося італійським десертом із класичним смаком.

Немає коментарів:

Дописати коментар