Цей ніжний італійський десерт, який готується без випічки, має одну чудодійну властивість. Сама назва tira mi su, що перекладається як «піднеси мене догори», свідчить: після порції тірамісу настрій стрімко поліпшується. Є декілька популярних версій того, хто і коли вигадав цю смакоту.Як би там не було, тірамісу треба і варто готувати — це дуже смачно та просто.
Інгредієнти:
- сир маскапроне 250г
- печиво савоярді 15-20 шт.
- жирні вершки (не менше 33%) 250 мл
- цукрова пудра 120г
- еспресо 200мл
- мигдальний лікер "Амаретто" 3 ст.л
- кілька ст. л. какао
Спосіб приготування:
- Першочергово робимо каву — вона має вистигнути до моменту формування тірамісу. Варимо в турці або за допомогою кавоварки. У каву, коли вона вистигне, додаємо амаретто.
- Збиваємо вершки разом із цукровою пудрою до стану густого крему.
- Додаємо маскарпоне, збиваємо все разом на маленькій швидкості міксера.
- Беремо одну велику форму або 5 порційних. Починаємо складати тірамісу. Печиво вмочуємо в каву з лікером, викладаємо у форму, вкриваємо кремом — і так декілька шарів. Останнім шаром має бути крем.
- За допомогою сита рівномірно посипаємо тірамісу какао-порошком.
- Ставимо у холодильник на декілька годин, після чого насолоджуємося італійським десертом із класичним смаком.
Немає коментарів:
Дописати коментар